Make a Reservation

Send us a message with your desired room type, arrival date and number of nights you'd like to reserve, and we'll contact you in no time.

Дестинација

Дестинација: Езерски Комплекс Метропол - Охрид

Рута:
Европа – Република Македонија - Охрид

Оддалеченост: 170 км од главниот град Скопје, 7 км од Охрид и охридскиот аеродром на само 14 км

Локација: Во крајниот јужен дел од Македонија на бреговите на едно од најфеноменалните природни убавини – Охридското езеро, само на чекор од главните туристички атракции.

Како да стигнете тука:

Поврзаноста на граот Охрид со главните европски градови и солидно развиена и до дестинацијата лесно може да се стигне преку копно или охридскиот аеродром.                                                                                           

Доживете ја смиреноста, едноставноста и комфорот во погледот кон езерото од една страна и бескрајната зелена шума на националниот парк Галичица од другата страна.

Опкружен од борова шума Комплексот нуди тивко место, прибегалиште за туристите, сенка и ладовина во текот на жешките летни денови и волшебен поглед кон езерото.

Google maps


View Metropol Lake Resort in a larger map

HOW TO GET THERE?

From Ohrid Airport

  • Take the C-32B towards Ohrid
  • Take exit 11 (Veles)
  • Take the B-23 until arriving into Ohrid

Distance

  • 170 km from the capital Skopje
  • 7 km from the city of Ohrid
  • Ohrid Airport at only 7 km