Приземје
Сместен од десната страна од влезот, има комплетно опремена и организирана рецепција.

 •  Приземјето зафаќа поврпина од 420 м2 и е добро опремено, широко распространето и лежерно;
 • Аператив бар со сите видови алкохолни пијалоци и напитоци;
 • Два лифта за гости;
 • Деловна сала за состаноци со површина од 144 м2;
 • Банкет сака со површина од 80 м2
 • Зелена сала со површина од 121 м2
 • Ресторан со површина од 800 м2
 • Добро опремена кујна со капацитет од 600 оброци
 • Распространета тераса на отворено со воодушевувачки поглед на езеро со површина од 800 м2.

Подземје
Делот од подземниот кат се состои од:

 • Конгресна сала „Билјана“ со капацитет од 360 места и поврпина од 500 м2
 • сала „Самоил“ со капацитет од 80 ми површина од 110 м2, со цел конгресен туризам
 • сала „Канео“ со капацитет од 40 места и површина од 70 м2, со цел конгресен туризам,
 • сала „Охрид“ со капацитет од 50 места и површина од 84 м2, со цел конгресен туризам,
 • сала „Лабино“ со капацитет од 280 места и површина од 380 м2.
 • Фитнес сала и 2 сауни опремени со тушеви и сите дополнителни услуги:
 • Национален ресторан со капацитет од 60 места и површина од 110 м2.
 • Кујна за Национален ресторан со површина од 20 м2.

Детали за салите за состаноци
Ние нудиме единствена комбинација на повеќе од 8 конференциски објекти.
Хотели Метропол има модерна конгресна сала за 400 лица и неколку семинарски простории со капацитет од 30 до 400 места. Овие простории се погодни за обуки, работилници и презентација и изложби од секаков вид.

Ние ќе обезбедиме комплетна техничка и канцелариска услуга (покрај класичните помагала за обука, можеме да обезбедиме и специјален звук и осветлување, услуги за преводм толкувње, итн.)

Исто така монеме да организирате придружна програма за вашите клиенти ..

Venue Dim. Sq. M Height Theatre Coctail Banquet Boardroom U-Shape
U-Shape
32x25
500
2.8
400
250
120
170
60
Car Samoil (M)
18.6x6
110
2.7
120
70
60
80
40
Kaneo (M)
10x7
70
2.7
50
30
30
40
18
Ohrid (M)
12x7
84
2.7
60
40
38
50
24
Bussines (M)
14.3x8
110
2.8
60
50
40
50
34
Banquet (M)
9.5x6.8
65
2.8
40
30
36
30
22
Green Hall (M)
10.9.5
95
2.7
35
35
32
30
24
Labino
21.18
380
2.7
280
200
100
130
60

Галерија бар
Сосема нов пристап во релаксирање. Овој бар во хотелот Белви ви дава моѓност да ја почуствувате возбудата од добриот пијалок и бунтовничкиот чад од добра кубанска пура. Опремени со одлично искуство за луксуз, ви обезбедуваме стилско ноќно излегување. Затоа не двоумете се, Хотели Метропол ви го обезбедува токму она што ви треба

Приземје
Сместено од левата страна од влезот, има комплетно опремена и организирана рецепција (Рецепција, Инфо Биро, Менувачница).

Приземјето се состои од :

 • Лента со аператив
 • Широк и удобен простор со побршина од 510 2,
 • Широка тераса на отворено со поглед кој го одзема здивот на езерото со површина од 450 м2.

Подземен кат
Делот од подезмниот кат се состои од :

 • Сала за појадок со капацитет од 120 места и површина од 264 м2,
 • Галерија-бар со капацитет од 60 места и површина од 192 м2,
 • Ресторан со капацитет од 220 места и површина од 640 м2,
 • Тераса на отворено пред ресторанот со површина од 450 м2
 • Кујна добро опремена со капацитет од 400 оброци.
 • Пекара – доволно за да ги задоволи потребите на 1000 гости за леб и пекарни производи
 • Фрижидери за ладење и замрзнување на храна.
 • На исто ниво со влезот од надворешниот дел има магацин за потребите на хотелот.
 • Пост за пренос на електрична енергија
 • Пост за природен гас
 • Работилница за персонал за одржување

Бар-галерија
Сосема нов пристап во релаксирање. овој бар во хотелот Белви ви дава можност да почуствувате возбуда од добриот пијалок и бунтовноста од добра кубанска пура. Опремени со одлично искуство за луксуз, ви обезбедуваме стилско ноќно излегување. Затоа, не двоумете се, Хотели Метропол ви го обезбедува токму она што ви треба.